Österlens kulturliv

Det är alltid nära till kultur på Österlen; konst, god mat och dryck, härlig natur, aktiviteter, vandringsleder (Skåneleden ligger alldeles intill) och långa sandstränder.

Påsken med allt vad konsten har att erbjuda. Äppelmarknad på hösten, om sommaren alla de teatrar, festivaler och konserter som är väldigt populära.

På Österlen kan man även besöka Glimmingehus och många av de slott som finns här.

Mat & dryck

Vi kan erbjuda frukost, men om man känner för något annat finns det många matställen i trakten. På gångavstånd finns restaurang i byn.

Fler krogar finner man i Skillinge och Brantevik.

Aktiviteter

Vi har öppet under påsken och juni-augusti, annat enligt överenskommelse.

Inte långt från oss finns det golfbanor, exempelvis Österlens golfklubb, Ystad golfklubb, Tomelilla golfklubb m.fl.

Badstränder är det gott om, vägen ner till havet sen fortsätter stranden milsväga.

Vill man utforska havet så kan man ta någon av de turbåtar som ligger i Skillinge (skonerten Klara Marie), Brantevik (jakten Hoppet) eller Simrishamn (T/S Sarpen).

Är man intresserad av fiske… på Österlen kan man prova trolling, kustspöfiske eller meta i någon insjö i närheten. Här erbjuds norra Europas bästa kustfiske!

Påsken på österlen är mycket konst, i matsalen på Skönadal B&B ställer vi ut konst av olika slag.

Sommaren är kanske inte bara bad, Österlen har marknader såsom Kiviks marknad, konserter, teatrar och mycket annat att hitta på.

Äppelmarknaden i Kivik på hösten, här kan man provsmaka ock köpa äpplen, juicer, marmelader, cider och mycket annat. Matsalen på Skönadal har då ett urval av äpplen, juicer mm.